Slagroomcake

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 175 gr suiker
  • 2 t vanillesuiker (of 2 zakje)
  • 200 ml slagroom
  • 250 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder

Garnering:

  • 50 gr witte chocolade
  • 50 gr pure chocolade

Bereiding:

Mix de eieren voor 10 minuten met de suiker en vanillesuiker tot een lichtkleurig en luchtig mengsel. Laat je niet verleiden om eerder te stoppen, even volhouden.

Giet de slagroom erbij en mix heel kort op de laagste stand tot het gemengd is. Meng bloem met bakpoeder en zeef erboven. Schep dit met een spatel of pollepel erdoor zonder de luchtigheid te verliezen. Niet mixen of kloppen!!

Vet je vorm in met een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Giet het beslag erin en bak in een voorverwarmde oven van 176 graden (heteluchtoven 160) voor ongeveer 45 minuten